Ηλεκτρονικές συναλλαγές στο διαδίκτυο με ασφάλεια και ταχύτητα -Τι είναι το Paypal;


paypal_logo
Ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν μέσω internet, είναι αυτό της ασφάλειας. Παρ’ όλο που οι πιστωτικές κάρτες παρέχουν ικανοποιητική ασφάλεια, ο κόσμος φοβάται να τις χρησιμοποιήσει στο internet. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει – εκτός από τις άλλες ευκολίες που παρέχει, η υπηρεσία με το όνομα Paypal. Για όσες δεν το χρησιμοποιούν, ορίστε η ευκαιρία να το γνωρίσετε καλύτερα: Το Paypal είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών. Με απλά λόγια,διαχειρίζεται τις πληρωμές που κάνετε στο internet, πληρώνοντας τα ηλεκτρονικά καταστήματα για λογαριασμό σας, δηλαδή δεν πληρώνετε απ’ ευθείας εσείς τον κάθε έμπορο, αλλά τον πληρώνει το Paypal. Αυτό έχει σαφή πλεονεκτήματα:

  • Τα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν μαθαίνουν ποτέ τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, άρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για τον αν είναι αξιόπιστο το κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα ή όχι.
  • Το ότι το paypal έχει δεχθεί να συνεργαστεί με το e-shop είναι μία ακόμα ένδειξη αξιοπιστίας. Διαθέτει εξειδικευμένο τμήμα κατά της απάτης και προστατεύει τους καταναλωτές από τις κακοτοπιές.
  • Δεν χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας ξανά και ξανά. Απλά κάνετε login στο paypal αμέσως μετά το checkout και τελειώσατε.
  • Το Paypal μπορεί να παρέμβει σε περιπτώσεις που το ηλεκτρονικό κατάστημα κάνει κάτι που δεν θα έπρεπε (πχ να σας χρεώσει με μια υπηρεσία που δεν έχετε ζητήσει). Σε αυτές τις περιπτώσεις (αν έχετε δίκιο βέβαια) το Paypal θα σας επιστρέψει πίσω τα χρήματα και θα αναλάβει να βγάλει άκρη με τον έμπορο.

Για να μπορέσετε να κάνετε πληρωμές μέσω paypal, ή θα πρέπει να κάνετε μια τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του paypal, ή το πιο εύκολο, να δώσετε στο Paypal τα στοιχεία της πιστωτικής (ή της χρεωστικής) σας κάρτας, ώστε να τη χρεώνει σε κάθε αγορά που κάνετε (όπως είπαμε χωρίς να δώσει τα στοιχεία πουθενά). Θα πρέπει να προσέξετε εδώ, ότι την πρώτη φορά που θα εισάγετε την πιστωτική σας κάρτα στο Paypal, θα σας χρεώσει ένα ποσό μέχρι 1,5 ευρώ. Αυτό το ποσό θα εμφανιστεί στο λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας μαζί με ένα κωδικό αριθμό τον οποίο θα πρέπει να εισάγετε στο Paypal για να αποδείξετε ότι είστε η κάτοχος της πιστωτικής κάρτας (οπότε αν δεν έχετε e-banking, θα πρέπει να περιμένετε το λογαριασμό στης πιστωτικής στο τέλος του μήνα). Το ποσό αυτό, μετά την επιβεβαίωση θα σας επιστραφεί στο ακέραιο και θα είναι διαθέσιμο για την πρώτη αγορά σας. Ο δικτυακός τόπος του Paypal είναι στην δυστυχώς στην αγγλική γλώσσα. Αν δεν γνωρίζετε καλά αγγλικά, κάντε την εγγραφή σας με τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει καλύτερα τη γλώσσα. Από εκεί και πέρα, η συνήθης χρήση του για αγορές, είναι εξαιρετικά απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις αγγλικών, πιστεύουμε ότι μόνο με τα βασικά δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Το Paypal το χρησιμοποιούν 87 εκατομμύρια πελάτες σε 190 χώρες, με υποστήριξη για 24 διαφορετικές νομισματικές μονάδες.

Που ανοίγω λογαριασμό;

  • Αν είστε ιδιώτης και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Paypal για αγορές, κάντε click εδώ.
  • Αν είστε ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος και θέλετε να το συμπεριλάβετε στις μεθόδους πληρωμής, κάντε click εδώ. Το Paypal προσφέρει εκπληκτικές υπηρεσίες και για τους εμπόρους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τι είναι το Paypal
PAYPAL_ALL_CREDIT_CARDS_EMBLEM.10111050_stdΤο Paypal είναι η πλέον διαδεδομένη online υπηρεσία ηλεκτρονικών συναλλαγών, η οποία χρησιμοποιείται για ασφαλείς συναλλαγές στο Internet και αναλαμβάνει να πληρώσει τα ηλεκτρο

νικά καταστήματα για λογαριασμό σας, χωρίς να απαιτείται η συνεχής παρέμβαση σας σε κάθε βήμα. To Paypal ανήκει στην eBay Inc., τον διαδικτυακό κολοσσό αγοραπωλησιών και στην Ευρώπη λειτουργεί με την εποπτεία της PayPal (Europe) με έδρα το Λουξεμβούργο. Το Paypal δραστηριοποιείται σε 190 χώρες, με πάνω από 113 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και μπορεί να διαχειριστεί 25 διαφορετικά νομίσματα. Τα χρήματα που διακινήθηκαν το 2011 από τo Paypal ξεπερνούν τα 118 δισεκατομμύρια δολλάρια!

Τρόπος λειτουργίας Paypal
Το Paypal λειτουργεί σαν ένας ενδιάμεσος λογαριασμός σας για τα ηλεκτρονικά καταστήματα και υπηρεσίες με τα οποία συναλάσσεστε. Ο λογαριασμός Paypal που δημιουργείται κατά την εγγραφή σας σε αυτό, τροφοδοτείται από εσάς με το χρηματικό ποσό που επιθυμείτε και μόνο όταν εσείς το αποφασίσετε, χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα, καθώς επίσης και τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η χρήση του Paypal σε κάποια πληρωμή ή συναλλαγή απαιτεί από τον χρήστη μόνο την εισαγωγή των στοιχείων που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή, δηλ. το email σας & τον κωδικό του Paypal. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει την ολοκλήρωση της συναλλαγής χωρίς την δημοσιοποίηση κανενός στοιχείου σας (ονόματος, πιστωτικής κάρτας, κλπ.), ακριβώς σαν να πληρώνει το Paypal για εσάς!

Ασφάλεια και Paypal
Οι προδιαγραφές λειτουργίας του Paypal είναι υψηλότατων προδιαγραφών και συνώνυμες της διαδικτυακής ασφάλειας. Οι συναλλαγές μέσω Paypal γίνονται σε πλήρως ασφαλές περιβάλλον με συνεχή χρήση πρωτοκόλλων ασφαλείας SSL και κρυπτογράφησης AES-256bit. Όλες οι σελίδες του Paypal, από την εγγραφή ή σύνδεση του χρήστη μέχρι και τα απλούστερα μηνύματα επιβεβαίωσης, πραγματοποιούνται σε περιβάλλον ασφαλών και κρυπτογραφημένων συνδέσεων και οποιαδήποτε μετάδοση δεδομένων είναι πρακτικά αδύνατον να υποκλαπεί σε πραγματικό χρόνο.
Το Paypal σαν ενδιάμεση πλατφόρμα ηλεκτρονικών συναλλαγών διαθέτει μηχανισμούς παρακολούθησης κάθε συναλλαγής για διάστημα αρκετών μηνών από την έναρξή τους. Ο χρήστης του πέρα απο το ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών, έχει στην διάθεσή του την επικοινωνία με προσωπικό υποστήριξης σε περίπτωση προβλήματος, δυνατότητα αμφισβήτησης χρέωσης και επιστροφής χρημάτων.

Πλεονεκτήματα του Paypal
To Paypal υπερτερεί σε πολλά σημεία έναντι των περισσότερων τρόπων πληρωμών και συναλλαγών, π.χ.:

  • Οι πληροφορίες για την πιστωτική σας κάρτα ή τον τραπεζικό σας λογαριασμό είναι αποθηκευμένες ασφαλώς στους servers του Paypal και ΔΕΝ δημοσιοποιούνται στον πωλητή, ο οποίος παραλαμβάνει μόνο τα χρήματα για την αγορά σας, χωρίς ποτέ να μαθαίνει κάτι άλλο για εσάς.
  • Όλες οι σελίδες του Paypal είναι ισχυρά κρυπτογραφημένες, χωρίς το ενδεχόμενο υποκλοπής των προσωπικών ή οικονομικών σας στοιχείων.
  • Το Paypal συνεχώς επιλέγει και αξιολογεί την συνεργασία με κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, αυξάνοντας έτσι την αξιοπιστία του πωλητή.
  • Η χρήση του Paypal στις συναλλαγές σας, σας γλιτώνει από την επαναλαμβανόμενη πληκτρολόγηση των στοιχείων σας, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και να πατήσετε το κουμπί Checkout.
  • Το Paypal διαθέτει ειδικευμένο προσωπικό για την προστασία από απάτες ή κακόβουλες χρεώσεις. Σε περίπτωση προβλήματος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε αυτούς για την δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στον λογαριασμό σας.

bnr_paymentsBy_150x60Εγγραφή στο Paypal
Η εγγραφή σας στο Paypal γίνεται απλά με την χρήση της email διεύθυνσής σας ως κύριου αναγνωριστικού, μαζί με τον ασφαλή κωδικό της επιλογής σας.

Μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής σας, πρέπει να να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας στο περιβάλλον του Paypal, για να είναι δυνατή η αποστολή χρημάτων στον Paypal λογαριασμό σας ή η χρέωση της κάρτας ή/και του τραπεζικού σας λογαριασμού.
Το Paypal σας ειδοποιεί με email για την πρόοδο και ολοκλήρωση κάθε συναλλαγής, όπως επίσης και για καθε ύποπτη προσπάθεια πρόσβασης στον λογαριασμό σας, για την προστασία των στοιχείων σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν ασφαλή στους servers του Paypal και μόνο εσείς μπορείτε να τα αλλάξετε ή να τα διαγράψετε.

Τρόποι πληρωμής
Το Paypal συναλλάσεται εκ μέρους σας και η μεταφορά των χρημάτων προς τον λογαριασμό σας στο Paypal, γίνεται με τους εξής τρόπους:

  1. Με σύνδεση πιστωτικής κάρτας: Κάθε φορά που θα κάνετε κάποια αγορά, το Paypal θα χρεώνει την πιστωτική σας κάρτα, χωρίς βέβαια να κοινοποιούνται τα στοιχεία της στον πωλητή/ηλεκτρονικό κατάστημα.
  2. Με σύνδεση χρεωστικής κάρτας: Λειτουργεί όπως και για την πιστωτική, μόνο που κάθε φορά που θα κάνετε κάποια αγορά, το Paypal θα χρεώνει την χρεωστική σας κάρτα και αυτή με τη σειρά της θα τραβάει τα χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας δεν έχει χρήματα, η συναλλαγή δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, οπότε φροντίστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο.
  3. Με σύνδεση προπληρωμένης κάρτας: Σε αυτή την περίπτωση, κάθε συναλλαγή αφαιρεί το ανάλογο ποσό από το υπόλοιπο της προπληρωμένης κάρτας και όταν τελειώσουν τα χρήματα, την ξαναγεμίζετε με ότι ποσό θέλετε. Οι προπληρωμένες κάρτες εκδίδονται σε οποιαδήποτε τράπεζα.
  4. Με τραπεζική μεταφορά (έμβασμα): Εσείς μεταφέρετε τα χρήματα από το τραπεζικό λογαριασμό σας στο λογαριασμό του Paypal με διαδικασία που παρέχεται από το Paypal. Για να γινει κάποια συναλλαγή ο λογαριασμός σας στο Paypal θα πρέπει να έχει επαρκές υπόλοιπο. Δεν συνιστάται, κυρίως λόγω του μεγάλου χρόνου μεταφοράς (5-7 ημέρες).

Χρεώσεις υπηρεσιών Paypal
Η δυνατότητα της ασφαλούς και ταχύτατης μεταφοράς χρημάτων και η ύπαρξη διασυνδέσεων με τα τραπεζικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, κάνει τις υπηρεσίες του Paypal προσιτές σε όλους και με λογικά κόστη.

Τα κόστη των υπηρεσιών που προσφέρει το Paypal κυμαίνονται από ΔΩΡΕΑΝ έως μερικές ποσοστιαίες μονάδες από κάθε συναλλαγή.

Leave a Reply