• Category Archives Τεχνολογία
 • | Η Μουσική γιορτάζει στο Ζάππειο |

  Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για την 2η έκθεση Music World Expo 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από 13 Μαΐου έως 15 Μαΐου 2016.

  Αντικείμενο της Music World Expo 2016 είναι τα Μουσικά Όργανα, η Μουσική τεχνολογία, το DJing, τα επαγγελματικά συστήματα Ήχου, Φωτισμού και Εικόνας για κάθε είδος εφαρμογών (Live, Home Studio, Studio & Installation).

  mwe-home2Οι συμμετέχουσες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους επαγγελματίες του κλάδου (εταιρίες ενοικίασης οπτικοακουστικού και φωτιστικού εξοπλισμού, τεχνικοί ήχου, φωτισμού και εικόνας, DJ’s, επιχειρηματίες από τους κλάδους της ψυχαγωγίας, της εστίασης και της φιλοξενίας κλπ), καθώς και σε τελικούς καταναλωτές (μουσικούς, DJ’s, μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων, σπουδαστές τεχνολογίας κλπ).  Την έκθεση θα επισκεφθεί και σημαντικός αριθμός επώνυμων καλλιτεχνών.

  Οι εταιρίες που έχουν επιβεβαιώσει έως τώρα (11-3-2016) τη συμμετοχή τους στην έκθεση είναι οι εξής:

  Μεγάλοι Χορηγοί: Bon Studio, Omikron Electronics

  Χορηγός: Audigys

  Εκθέτες: Stollas Music, Mega Event, Kariotis Audio & Lighting, DJ Shop, Π. Βασιλείου ΑΕΕ, RM Audio, Audio & Vision, Metro Audio Systems, DJ Mania, Audio Midi Music, PA Solutions, DNA Systems, DJ Market, Mipeco, Soundworks, SAE Athens, Space Lights, Digikal, ak Vibe, IEK AKMH, Manos Backline Services, Drumstore, Rackeys, Smart Audio Services, Autodia, Sound & Visual – Κ. Παπαθανασίου ΑΕ, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων, Nedis, ΣΤΑΖΟΕ.

  Ήδη οι επιχειρήσεις – εκθέτες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν όλες τις νέες τάσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν την ευρύτερη μουσική τεχνολογία, τα οπτικοακουστικά και το φωτισμό.

  Αντίστοιχα έχουν ολοκληρωθεί οι κλαδικές χορηγικές παρουσίες ενώ στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν συνέδρια, σεμινάρια και παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες εταιρίες και από τους διοργανωτές…

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο της έκθεσης MUSIC WORLD EXPO www.musicworldexpo.gr


 • Apple i car ?

  Ένα δημοσίευμα της έγκριτης ιστοσελίδας Wall Street Journal που επικαλείται “αξιόπιστες πηγές” αναφέρει ότι η Apple σκοπεύει να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και μάλιστα να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Tesla Motors του Έλον Μασκ.

  icar2Σύμφωνα με το δημοσίευμα υλοποιείται ήδη το σχέδιο με την κωδική ονομασία Titan στο οποίο εργάζονται περίπου χίλια άτομα με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Apple, Στηβ Ζεντέσκι, έναν πρώην μηχανικό της Ford, ο οποίος συμμετείχε στις ομάδες που ανέπτυξαν το iPod και το iPhone και τον Γιόχαν Γιούνγκβιρτ, τον υπεύθυνο του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της Mercedes Benz προτού προσληφθεί από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

  Η είδηση για την είσοδο της Apple στην ηλεκτροκίνηση στοιχειοθετείται και από τον ανεπίσημο “πόλεμο” υφαρπαγής ταλέντων που εξελίσσεται μεταξύ της Apple και της Tesla με την κάθε εταιρεία να προσφέρει μισθούς και μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων σε στελέχη της άλλης.

  Βεβαίως, η Apple θα μπορούσε να αξιοποιήσει στελέχη της Tesla σε έργα που δεν έχουν καμμία σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  Ωστόσο, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σταδιακά μοιάζουν ολοένα και περισσότερο με υπολογιστές ή “έξυπνες” μηχανές: πλέον βασίζονται λιγότερο στα μηχανικά τους εξαρτήματα, όπως οι βαλβίδες, τα πιστόνια και οι στροφαλοφόροι άξονες και περισσότερο στα λογισμικά, τις ψηφιακές πλατφόρμες χειρισμού και τις μπαταρίες.

  Σε έναν κόσμο όπου τα αυτοκίνητα θα μετατρέπονται σε γιγάντιες μπαταρίες με ηλεκτρικές μηχανές, η διαφοροποίηση των προϊόντων θα αφορά περισσότερο στον σχεδιασμό και τα λογισμικά. Πόσω μάλλον όταν το επόμενο τεχνολογικό βήμα είναι η ανάπτυξη εξολοκλήρου αυτόνομων οχημάτων που θα κινούνται στους δρόμους χωρίς οδηγό.

  Οι φήμες “φούντωσαν” όταν δημοσιοποιήθηκαν οι επαφές της Apple με κατασκευαστές που φιλοξενούν την παραγωγή μοντέλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η αυστριακή Magna Steyr και η κυκλοφορία μίνι βαν στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο και άλλων αμερικανικών πόλεων πριν από λίγες ημέρες, με ενσωματωμένη κάμερα στον ουρανό του οχήματος, γεγονός που συνδέθηκε με το σύστημα χαρτογράφησης της εταιρίας.

   

  Πηγή :http://www.econews.gr/


 • Μεγαλώσαμε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και χαμηλώσαμε τις τιμές !

  Μεγαλώσαμε το ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής και χαμηλώσαμε τις τιμές.
  Παράλληλα τρέχουν νέες εκπτώσεις :
  Για αγορές άνω των 10 € έκπτωση 20%
  Για αγορές άνω των 20 € έκπτωση 30%
  Για αγορές άνω των 60 € έκπτωση 40%
  Πραγματοποιείτε τις αγορές σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα γρήγορα και με ασφάλεια μέσω paypal !

  https://musicroads.net/wordpress/?page_id=257

   

  bnr_paymentsBy_150x60

   


 • ΕΥΧΕΣ !

  Christmas-card-WaveMusic


 • Μέσα μεταφοράς: Τι αλλάζει σε εισιτήρια, κάρτες – Ενημέρωση μέσω… tablet και κινητού για το πόσο θα καθυστερεί το λεωφορείο!

  Νέα… μορφή παίρνουν σταδιακά τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς τα οποία γίνονται πιο φιλικά στον επιβάτη διευκολύνοντας τη χρήση τους με ηλεκτρονικής μορφής εισιτήρια και στάσεις που θα αναγγέλλουν την ακριβή ώρα διέλευσης του επόμενου οχήματος.

  Ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να εξοικειώσει το κοινό με το ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα αντικαταστήσει το χάρτινο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, προωθεί τη μετατροπή της κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε μία νέα «μεταβατική» που θα έχει τη μορφή πιστωτικής, ώστε να μειώσει τις ουρές στα εκδοτήρια. Στο ίδιο πλαίσιο ο επιβάτης θα μπορεί να αγοράσει εισιτήριο μόνο με την αποστολή ενός μηνύματος από το κινητό του.

  Παράλληλα η λαθρεπιβίβαση θα καταπολεμηθεί με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων (τουρνικέ) στις μπροστινές πόρτες των λεωφορείων, διαδικασία που ξεκινά μέσα στον Οκτώβρη και θα επεκταθεί στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

  assets_LARGE_t_942_43852722Τηλεματική
  Μετά από τουλάχιστον οκτώ χρόνια εξαγγελιών η τηλεματική σε λεωφορεία αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» ξεκινώντας με τη γραμμή 224 που συνδέει, μέσω κέντρου, την Καισαριανή με τα δικαστήρια.

  Η πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε ήδη στη γραμμή, ενώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι δέκα πρώτες «έξυπνες» στάσεις του συγκεκριμένου δρομολόγιου.

  Οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες τόσο στις στάσεις όσο και στα λεωφορεία. Μέσα στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται και η ενημέρωση των επιβατών από το κινητό τηλέφωνο ή το tablet μέσω μιας εφαρμογής από την οποία θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του λεωφορείου. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί περίπου 100 τηλεματικές στάσεις. Το σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από τον Ιανουάριο του 2016 και συνολικά θα περιλαμβάνει:

  1. Εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1.750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ.

  2. Εγκατάσταση 1.000 «έξυπνων» στάσεων για την παρακολούθηση του συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων.

  3. Κέντρο Διαχείρισης Συστήματος,

  4. Κέντρα Εποπτείας Οχημάτων και

  5. Κέντρο Εποπτείας Συγκοινωνιών Αθηνών.

  Με την τηλεματική εκτιμάται ότι θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις στάσεις αλλά και ο συνολικός χρόνος των μετακινήσεων και θα υπάρξει δυνατότητα για ενημέρωση μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου.

  Τρόποι… πληρωμής
  Στη μετατροπή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε ηλεκτρονική αναμένεται να έχει προχωρήσει, ίσως και μέχρι τα Χριστούγεννα, η διοίκηση των «Συγκοινωνιών Αθηνών». Η κάρτα θα μοιάζει με πιστωτική, θα φέρει τη φωτογραφία και θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του χρήστη, ενώ το ρόλο του κουπονιού θα παίζει ένας κωδικός (bar code). «Θέλαμε κάτι ενδιάμεσο μέχρι τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο τέλος του 2016 και αναζητούμε την καλύτερη λύση ώστε οι επιβάτες να μην περιμένουν στις ουρές στα εκδοτήρια για την ανανέωση της κάρτας» είπε μιλώντας στην «Η» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γ, Δημητριάδης.

  Η νέα κάρτα θα είναι μηνιαία ή ετήσια και εξετάζεται ο τρόπος ώστε να δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στον χρήστη της να αγοράσει την κάρτα οποιαδήποτε μέρα του μήνα, με την ισχύ της να λήγει σε ένα μήνα από την αγορά. Συγκεκριμένα αν ο επιβάτης αγοράσει τη νέα κάρτα στις 17 Ιανουαρίου η ισχύς της θα είναι μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου οπότε και θα πρέπει να γίνει ανανέωση της χρέωσης. Οι τρόποι πληρωμής της νέας κάρτας θα γίνεται είτε μέσω μετρητών ή πιστωτικής κάρτας είτε ακόμα και μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με την ανάγνωση του bar code και την αυτόματη χρέωση τραπεζικού λογαριασμού μέσω του e – baking.

  Ο έλεγχος θα γίνεται με ειδικά μηχανήματα που θα συνδέονται στο κεντρικό σύστημα των Συγκοινωνιών Αθηνών και θα φαίνεται η ημερομηνία μέχρι την οποία θα είναι σε ισχύ η κάρτα. Παράλληλα μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν εισαχθεί και νέοι τρόποι αγοράς εισιτηρίων. Αρχικά θα υιοθετηθεί το σύστημα θερμικής (e-voucher) σε περίπου 5.000 σημεία πώλησης (περίπτερα κ.λπ.) καθώς και η αγορά εισιτηρίου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile ticketing). Με την υπηρεσία αυτή ο χρήστης με την αποστολή ενός μηνύματος σε συγκεκριμένο αριθμό θα μπορεί να χρεωθεί για την αγορά ενός εισιτηρίου το οποίο μπορεί να είναι είτε ολόκληρο είτε μειωμένο και θα δέχεται ένα μήνυμα με το οποίο και θα έχει πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  Η μείωση του κόστους
  Μεγάλη απήχηση είχε τον Σεπτέμβριο η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στη μειωμένη τιμή των 30 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε αύξηση 20% στις πωλήσεις με τις κάρτες να φτάνουν τις 50.000, ενώ υπήρξε και αύξηση 30% στα έσοδα του Ομίλου. Στο γεγονός αυτό οδήγησε και το γεγονός ότι εισήχθη και νέος τρόπος πληρωμής των ετήσιων καρτών που εκδόθηκαν και θα έχουν ισχύ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015 με κόστος 320 ευρώ και οι οποίες μπορούν πλέον να πληρώνονται με πιστωτική κάρτα και μάλιστα με 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

  Παράλληλα ο ΟΑΣΑ αποφάσισε σε περιπτώσεις μαζικών πωλήσεων να προχωρεί σε εκπτώσεις 15% μειώνοντας το καθημερινό κόστος μετακίνησης για τους αποδέκτες σε περίπου 0,75 λεπτά τη μέρα.

  ΓΡΑΜΜΕΣ ΗΠΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
  Πιλοτική τοποθέτηση τουρνικέ

  Μέσα στο Οκτώβριο θα εμφανιστούν στην Αττική και τα πρώτα λεωφορεία που θα έχουν τοποθετηθεί τουρνικέ στην μπροστινή τους πόρτα. Αρχικά θα τοποθετηθούν σε γραμμές σχετικά ήπιας κίνησης, προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητά τους ώστε να αποφασιστεί εάν θα τοποθετηθούν και σε οχήματα γραμμών υψηλής ζήτησης. Ηδη το σύστημα λειτουργεί πιλοτικά σε τρεις γραμμές στις οποίες η λαθρεπιβίβαση έχει σχεδόν εξαλειφθεί, καθώς ο μοναδικός τρόπος εισόδου στο λεωφορείο είναι η μπροστινή πόρτα και γίνεται είτε με την ακύρωση του εισιτηρίου που ανοίγει το κιγκλίδωμα είτε με την επίδειξη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών στον οδηγό ο οποίος με τη σειρά του ανοίγει το σύστημα εισόδου.

  Η προμήθεια των σχετικών συστημάτων θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο και σταδιακά θα ξεκινήσει η τοποθέτηση η οποία, σύμφωνα με στελέχη των Συγκοινωνιών Αθηνών, είναι πολύ απλή και όχι χρονοβόρα διαδικασία. Από τις αρχές της επόμενης χρονιάς μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει η δεύτερη φάση της μελέτης του δικτύου των οδικών μέσων κατά τη διάρκεια της οποίας θα ελεγχθεί κάθε γραμμή ξεχωριστά, ώστε να αποφασιστούν ενδεχόμενες αλλαγές.

  Μπάρες στο μετρό
  Στο τέλος του 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο της εγκατάστασης μπαρών στο σύστημα του Μετρό (σε όλες τις γραμμές) και η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα καταργήσει το σημερινό χάρτινο. Οι επιβάτες θα μπορούν να γεμίζουν την κάρτα τους ακόμα και από το κινητό τους διευκολύνοντας την επιβίβαση ακόμα και αν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε εκδοτήρια ή σημεία πώλησης εισιτηρίων.

  Αποψη
  Γρηγόρης Δημητριάδης
  Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ

  «Το στοίχημα είναι να κάνουμε δημόσια μέσα που θα λειτουργούν εύρυθμα προς όφελος του επιβάτη. Ο Όμιλος ΟΑΣΑ, Συγκοινωνίες Αθηνών πλέον, αλλάζει σελίδα και αλλάζει προς όφελος όλων των ανθρώπων που κινούνται στην πόλη και των κατοίκων και των τουριστών. Αναβαθμίζουμε τις αστικές συγκοινωνίες και θέλουμε να τις κάνουμε πρώτη επιλογή μετακίνησης στοχεύοντας κυρίως στους νέους, και όχι μόνο. Στόχος μας να δημιουργήσουμε ένα φορέα που δεν θα συμβάλει απλά, αλλά θα πρωταγωνιστεί στην αστική κινητικότητα, όχι μόνο με μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και με ποδήλατα ή άλλα μέσα».

  Πηγή : Ημερησία

  Μαρία Μόσχου


 • Τα Ταχυδρομεία γίνονται… τράπεζες, φαρμακεία και σούπερ μάρκετ

  Στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών που αναπτύσσουν, θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση συνταγών και την παράδοσή τους στον χώρο επιλογής του πελάτη.

  Η νέα υπηρεσία με την επωνυμία ”παράδοση φαρμάκων κατ’ οίκον”, ξεκινά την πιλοτική της λειτουργία τη Δευτέρα από τον Κορωπί όπου αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση στους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους.
  Ο ταχυδρόμος που θα φτάνει για να παραδώσει τα γράμματα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που θα γίνεται σε νέο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΤΑ θα παραλαμβάνει τη συνταγή φαρμάκων, θα την εκτελεί στο κοντινότερο φαρμακείο και θα την παραδίδει στο σημείο που θα του υποδεικνύεται. Το κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι θα είναι μόλις 3 ευρώ.

  newego_LARGE_t_1101_54382272

   

  Την ίδια στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων «εμπορόδεμα» με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη. Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ από το κινητό, δίνοντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που θα πληρώνονται το κόστος των προϊόντων της παραγγελίας άμεσα. Ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της παραγγελίας του και είτε θα μπορεί να την παραλαμβάνει από το κοντινότερο στην κατοικία του ταχυδρομικό κατάστημα είτε με επιβάρυνση μόλις ένα ευρώ στο σπίτι του. Στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της υπηρεσίας σημαντικό ρόλο έχει παίξει, σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, η σημαντική συμφωνία που υλοποιείται από τις 9 Δεκεμβρίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μειώνει θεαματικά τις δαπάνες των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

  Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία καθημερινά αποστέλλουν τέσσερα κοντέινερ, εξοικονομώντας πάνω από 2,3 χιλιάδες ευρώ για καθένα από αυτά. Ειδικότερα το κόστος των ΕΛΤΑ για τη δρομολόγηση ενός φορτηγού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται σε περίπου 3.000 ευρώ, όταν το τελικό κόστος για την αποστολή ενός κοντέινερ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ξεπερνά τα 630 ευρώ. Έτσι καθημερινά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξοικονομούν τουλάχιστον 9.000 ευρώ από την αποστολή των τεσσάρων κοντέινερ.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κλάδος της διακίνησης δεμάτων, προς τον οποίο στοχεύουν οι κινήσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ, είναι ο μοναδικός που τα τελευταία χρόνια καταγράφει σημαντική αύξηση στη χώρα μας ως συνέπεια της πολύ μεγάλης αύξησης των πωλήσεων από απόσταση.

  Κάρτες

  Σύντομα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ θα έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν από το διαδίκτυο.

  Ο πελάτης των ΕΛΤΑ θα μπορεί να καταθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό και θα λαμβάνει έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό θα μπορεί να προχωρά σε αγορές μέσα από το διαδίκτυο μέχρι να «αδειάσει» το αρχικό ποσό.

  Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται για όλους η έκδοση μιας prepaid card που μέχρι σήμερα γινόταν αποκλειστικά από τις τράπεζες ή τα περίπτερα όσον αφορά τις safe card.

  newego_LARGE_t_1101_54096702Πίστωση χωρίς τόκους

  Μία νέα κάρτα που θα λειτουργεί ως πιστωτική αλλά θα έχει τη συνατότητα άτοκων δόσεων εκδίδουν τα ΕΛΤΑ. Η κάρτα «ELTA Club».απευθύνεται αποκλειστικά στους 1 εκατ. συνταξιούχους σε όλη τη χώρα που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους στο σπίτι μέσω των ελληνικών Ταχυδρομείων.

  Η κάρτα εκδίδεται σε συνεργασία με την εταιρεία Μαρινόπουλος με τους συνταξιούχους να αποκτούν άτοκα πίστωση για τις αγορές τους από το δίκτυο των ομώνυμων σουπερμάρκετ.

  Οι συμβεβλημένοι με τα ΕΛΤΑ συνταξιούχοι, μπορούν να προμηθευτούν από τις 25 Οκτωβρίου 2014 και αποκλειστικά μέσω του δικτύου καταστημάτων ΕΛΤΑ, την ειδική προνομιακή κάρτα με την οποία αποκτούν άτοκα πίστωση που θα φτάνει κατ’ ανώτατο όριο το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους και θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

  Παράλληλα προωθείται και η διακίνηση προϊόντων ειδικού χαρακτήρα όπως προϊόντα ΠΟΠ, προϊόντα ομάδων παραγωγών, εμπόρων.

  Πηγή : Ημερησία

  Μαρία Μόσχου


 • Συνδέστε ασύρματα TV και smartphone

  ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΘΟΝΗ

  Συνδέστε ασύρματα TV και smartphone

  Εχετε τραβήξει φωτογραφίες ή video από το τελευταίο παιδικό πάρτι που βρεθήκατε και θέλετε να τις δείξετε στους φίλους σας που έχουν έρθει στο σπίτι. Όμως, η οθόνη του smartphone που έχετε χρησιμοποιήσει είναι πολύ μικρή για να μοιραστείτε το περιεχόμενο και το ιδανικό είναι η προβολή του σε μία τηλεόραση. Σε αυτό κάνει την εμφάνισή της ένα νέο ασύρματο πρότυπο, το Miracast, το οποίο επιτρέπει την προβολή του περιεχομένου μίας φορητής συσκευής σε μία τηλεόραση χωρίς να απαιτείται η χρήση καλωδίων!

  assets_LARGE_t_942_43751498Το Miracast βασίζεται στην τεχνολογία Wi-Fi Direct, η οποία αν και είναι διαθέσιμη εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια κυρίως στον χώρο των υπολογιστών, δεν είχε γίνει ευρέως αποδεκτή. Η κατάσταση με το Miracast μοιάζει λίγο διαφορετική καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων και οθονών έχουν αρχίσει να το υιοθετούν σε μία ευρεία γκάμα μοντέλων τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις με τιμή άνω των 500-600 ευρώ που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες το διαθέτουν.

  Υποστήριξη
  Παράλληλα, αρχίζουν να το υποστηρίζουν όλο και περισσότερες φορητές συσκευές και ιδίως smartphones και tablets. Σε αυτό τον τομέα, Google και Microsoft έχουν εμπλακεί ενεργά. Στην περίπτωση της Google, η δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση μίας φορητής συσκευής με την τηλεόραση υπάρχει στις τελευταίες εκδόσεις του Android (4.2 και έπειτα), ενώ η Microsoft έχει προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση όσον αφορά τα Windows 8.1 και τα επερχόμενα Windows Phone 8.1.

  Το αποτέλεσμα είναι πως πρακτικά όλα τα smartphones που απευθύνονται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς το υποστηρίζουν, καθώς πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που ζητούσαν αρκετοί καταναλωτές. Σταδιακά αναμένεται ότι θα δούμε το Miracast στις περισσότερες ψηφιακές συσκευές.

  Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί ότι ήδη αρκετές εταιρείες περιφερειακών έχουν αρχίσει τη διάθεση USB συσκευών (τα αποκαλούμενα dongles) που «αναβαθμίζουν» μία τηλεόραση όσον αφορά το κομμάτι του Miracast.

  Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς ουσιαστικά αυτό που απαιτείται είναι ο χρήστης να «ζευγαρώσει» τη φορητή συσκευή του με την τηλεόραση ή την οθόνη του.

  Η διαδικασία είναι παρόμοια με εκείνη που ακολουθείται για τη σύνδεση ενός Bluetooth ακουστικού ή ηχείου, οπότε για ένα σημαντικό μέρος των καταναλωτών είναι κάτι που έχουν πλέον συνηθίσει. Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης να βλέπει στην τηλεόραση ότι βλέπει και στην οθόνη της συσκευής του.

  Χρήση
  Πέραν της προβολής video και περιεχομένου απευθείας από το smartphone στην τηλεόραση, το Miracast μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, στον χώρο των παιχνιδιών. Όλο και περισσότεροι καταναλωτές αρέσκονται μεν να παίζουν παιχνίδια στο smartphone ή στο tablet τους αλλά θα προτιμούσαν να έχουν μία μεγαλύτερη οθόνη. Ενα άλλο παράδειγμα έχει σχέση με τη χρήση ενός tablet για επαγγελματικές εφαρμογές, όπου και πάλι οι χρήστες ζητούν μία μεγαλύτερη οθόνη προκειμένου να είναι πιο ευκρινές το περιεχόμενο.

  Άλλες τεχνολογίες
  Πάντως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Miracast έχει ανταγωνιστές. Όπως είναι το AirPlay της Apple, που ουσιαστικά προσφέρει το ίδιο πράγμα. Μόνο που λειτουργεί αποκλειστικά σε συσκευές της Apple.

  Και αν θέλει κάποιος να προβάλει περιεχόμενο από ένα iPhone ή iPad στην τηλεόρασή του θα πρέπει στην τελευταία να είναι συνδεδεμένο ένα Apple TV.

  Επιπλέον και η Google έχει παρουσιάσει το Chromecast που κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι πολλοί οι κατασκευαστές που υποστηρίζουν το Chrome-cast. Και αυτός είναι ο τομέας όπου το προβάδισμα που έχει αποκτήσει το Miracast αποτελεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του.

  Του Δημήτρη Μαλλά

  από την Ημερησία


 • 3 προτάσεις για το σήμα “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ”

  Agorazo Ellinika

  Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το “Ελληνικό Σήμα” που θα φέρουν ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν σήμερα από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Αθ. Σκορδά.

  Ένα καραβάκι, μια καρδούλα ή ένας κίονας είναι τα σχέδια που τίθενται για 15 μέρες σε δημόσια διαβούλευση σε ειδική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.

  Στόχος είναι, μέσα σε έναν μήνα να έχει οριστικοποιηθεί και το λεκτικό σήμα ώστε από τον Μάιο οι εταιρείες που θέλουν να λάβουν το σήμα να μπορούν να υποβάλουν τον σχετικό φάκελο πιστοποίησης και να προχωρούν τη διαδικασία αδειοδότησης.

  Οι επιχειρήσεις ανάλογα με τον φορέα απονομής του σήματος θα πληρώνουν κάποιο αντίτιμο ή όχι. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής σήματος και γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός, σε ό,τι αφορά στα αλκοολούχα ποτά δεν υπάρχει επιβάρυνση από τον φορέα πιστοποίησης που είναι το Γενικό Χημείο του Κράτους αλλά προβλέπεται ετήσια ανανέωση, ενώ για τα γαλακτοκομικά είδη προβλέπεται η καταβολή 50 ευρώ ανά κωδικό λόγω του κόστους ελέγχου και πιστοποίησης της διαδικασίας από τον ΕΛΟΓΑΚ.


 • Νέο ηλεκτρικό ποδήλατο από την KIA | Yπόσχεται αυτονομία έως και 40km.

  Η KIA Motors έκανε ένα ακόμη βήμα εμπρός στον τομέα των φιλικών προς το περιβάλλον «μελλοντικών μέσων μετακίνησης», παρουσιάζοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης δύο πρωτότυπα ηλεκτρικά ποδήλατα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

   newego_LARGE_t_77761_257025

  Αποδεικνύοντας με ένα πραγματικά καινοτόμο τρόπο το μότο της «The Power to Surprise» (H Δύναμη που εκπλήσσει), το νέο KEB (KIA Electric Bicycle ) είναι ένα pedelec ηλεκτρικό ποδήλατο (και στις δύο εκδόσεις City και MTB), το οποίο υπόσχεται «ζωντανή» απόδοση από τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα του, ενσωματώνοντας παράλληλα μία σειρά από τεχνικές καινοτομίες στο σχεδιασμό και την κατασκευή του.

  Η πίσω κίνηση του ηλεκτρικού ποδηλάτου της KIA προωθείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 250 Watt που παράγει 45 Nm ροπής και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 36 volt, 10 amp πολυμερών λιθίου – ιόντων που αποσπάται εύκολα για την επαναφόρτιση. Το μοντέλο πόλης έχει αυτονομία για περίπου 40 km με μία μόνο φόρτιση, ενώ η επαναφόρτισή του διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες.

  Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από το Venture Business Development Team της KIA στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στο Namyang της Κορέας, το ηλεκτρικό ποδήλατο της KIA διαθέτει ένα καινοτόμο ενιαίο πλαίσιο που μοιάζει με πλαίσιο από ανθρακονήματα, αλλά παράγεται από μία προηγμένη τεχνολογία μηχανικής ένωσης μετάλλων (metal stamping technology) και μία ρομποτική αυτοματοποιημένη διαδικασία συγκόλλησης – αποτέλεσμα του ελέγχου ποιότητας των προτύπων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  Η προηγμένη τεχνολογία μηχανικής ένωσης μετάλλων (metal stamping technology) είναι μια νέα μέθοδος παραγωγής που αναπτύχθηκε ειδικά στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στο Namyang, για την κατασκευή του πλαισίου του ηλεκτρικού ποδηλάτου της KIA. Αφού πρεσσαριστεί το μεταλλικό φύλλο κάθε πλευράς του πλαισίου, το πλαίσιο υφίσταται μία ρομποτική αυτοματοποιημένη διαδικασία συγκόλλησης η οποία διασφαλίζει την ομοιόμορφη ποιότητα. Σε αυτό διαφέρει το πλαίσιο ενός συμβατικού ποδηλάτου, το οποίο συχνά κατασκευάζεται με υδρομορφοποίηση, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα και το κόστος της παραγωγής.

  Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους παραγωγής η KIA είχε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στο σχεδιασμό, όπως επίσης και περισσότερες επιλογές χρησιμοποίησης μετάλλων, που επιτρέπουν στο πλαίσιο να είναι από αλουμίνιο, από ατσάλι υψηλής αντοχής και από ανοξείδωτο ατσάλι.

  newego_LARGE_t_77761_257024Και τα δύο μοντέλα City και MTB διαθέτουν το ίδιο σύστημα μετάδοσης και τροφοδοσίας, ζυγίζουν περίπου 20 κιλά στο σύνολο, και έχουν τελική ταχύτητα 25.0 kph (15,5 mph) σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Στην έκδοση City η μπαταρία είναι προσαρμοσμένη στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, διαθέτει ζάντες 28 ιντσών και λασπωτήρες. Η έκδοση MTB διαθέτει ανάρτηση Rock Shock διαδρομής 100mm, μία mid -mounted μπαταρία και ζάντες 26 ιντσών με ελαστικά all- terrain, δημιουργώντας μία σπορ και νεανική εικόνα.

  Τα δύο πρωτότυπα μοντέλα της KIA κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας πλαίσιο, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία που κατασκευάζονται στην Κορέα, ενώ τα φρένα και τα εξαρτήματα εργαλείων είναι από τη Shimano στην Ιαπωνία. Η τελική συναρμολόγηση πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία.

  Οι απόψεις του τύπου και του κοινού για το νέο KIA ηλεκτρικό ποδήλατο ενδιαφέρουν πάρα πολύ την KIA Motors Corporation, 70 χρόνια μετά την πρώτη φορά -κατά τη διάρκεια του 1944- που κατασκευάζονται ποδήλατα στην Κορέα.


 • Αυτές είναι οι χώρες με το ταχύτερο ίντερνετ στον κόσμο

  Τέσσερα ασιατικά κράτη είναι τα πρώτα στον κόσμο σε ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Akamai, την οποία δημοσιεύει η εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη mashable.

  Ως μέτρο σύγκρισης για της ανάγκες της μελέτης, η οποία παρουσιάζει την πρώτη εικοσάδα κρατών παγκοσμίως και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, επιλέχθηκαν οι υψηλότερες κατά μέσο όρο ταχύτητες που μπορεί ένας χρήστης να «απολαύσει» σε κάθε χώρα.

  newego_LARGE_t_1101_53933743Το Χονγκ Κονγκ, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη σχετική κατάταξη.

  Στο Χονγκ Κονγκ, η μέση ταχύτητα σύνδεσης φτάνει τα 65,4 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Νότια Κορέα «αγγίζει» τα 63,6.

  Αντίστοιχα, στη Ιαπωνία η ταχύτητα σύνδεσης είναι 52 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Σιγκαπούρη 50,1 megabits το δευτορόλεπτο.

  Το Ισραήλ βρίσκεται στην 5η θέση με 47,7 megabits το δευτερόλεπτο ενώ ακολουθούν η Ρουμανία (45,4 megabits/δευτερόλεπτο), η Λετονία (43,1 megabits/δευτερόλεπτο), η Ταϊβάν (42,7 megabits/δευτερόλεπτο, η Ολλανδία (39,6 megabits/δευτερόλεπτο) ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει το Βέλγιο (38,5 megabits/δευτερόλεπτο).

  Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 13η θέση με 37 megabits/δευτερόλεπτο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 16ο με 35,7 megabits/δευτερόλεπτο.

   

  Πηγή: Ημερησία